Vezelcement leien

Vezelcement leien hoeven vooraf niet gesorteerd te worden op dikte en kunnen onmiddellijk geplaatst worden, waardoor het dak of de gevel een strakker uiterlijk krijgt dan met Natuursteen leien. Daarbij hebben ze een laag gewicht, waardoor een lichte draagstructuur voldoet. Dit zorgt voor extra kostenbesparing.
SVK leien

SVK vezelcement leien

SVK leien behoren tot de sterkste klasse (klasse B) volgens de Europese norm. SVK investeerde recent in een splinternieuwe, hoogtechnologische afwerkingslijn die uniek is in Europa. Het bewerken van de leien, de satinage en de verpakking, alles gebeurt volautomatisch. Dit, gekoppeld aan een permanente kwaliteitscontrole, maakt dat alleen de best afgewerkte leien de fabriek verlaten.

Ardonit, Montana en Fasonit leien zijn vezelcementleien die zowel voor dak als gevel kunnen toegepast worden. Ze hebben elk hun eigen gamma wat formaten, kleuren en uitzicht betreft :

Ardonit leien hebben een glad oppervlak en rechte randen, beschikbaar in 6 kleuren en 6 formaten (o.a. 60/30, 45/30, 40/27, 40/24, 40/20); voor de liefhebber van de authentieke grijze tint van onbehandeld vezelcement, zijn ook natuurgrijze leien verkrijgbaar in 60/30/5 en in 40/40/5

Fasonit leien hebben een glad of gestructureerd oppervlak en rechte randen, beschikbaar in 6 kleuren ; formaat 60/30

Montana leien hebben een gestructureerd oppervlak en gekartelde randen (= echte leisteen-look), beschikbaar in blauwzwart en 4 formaten (60/30, 45/30, 40/27, 40/24)
Eternit leien

Eternit vezelcement leien

Deze lei is beschikbaar in een zeer ruim gamma formaten en kleuren voor moderne en hedendaagse klassewoningen.

Alterna is een door drie coatinglagen beschermde vlakke lei, die dankzij haar rechthoekig, met afgekapte hoeken of ruitvormig formaat perfect geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bovendien kan ze op gevels en op daken verwerkt worden.

Strakke gevels, moeilijke aansluitingen, niets is te veel voor deze leien en dit alles zonder gebruik te maken van opzichtige of zware hulpstukken. De leien worden één met uw woning. Bovendien zijn de leien de beste én de meest budgetvriendelijke oplossing om uw gevel te beschermen tegen de meest barre weersomstandigheden.

Voor vragen over levering en montage van vezelcement leien kunt u altijd contact opnemen met VDP projecten BV.

Alucobond
Eternit
Favemanc
FibreCem
Kingspan
Lankhorst
Mosa
NBK Terracotta
Plastica
Plato
Rockpanel
SVK
Trespa
Werzalit