PlatoHout vuren

plato HOUT

Middels een uitgekiend procédé van koken en bakken is het mogelijk om hout op een milieuverantwoorde wijze te veredelen. Dit gebeurt zonder gebruikmaking van chemicaliën en alleen via een proces van temperatuur- en drukcombinaties. Op deze wijze wordt de vormvastheid en levensduur van hout substantieel verbeterd met behoud van de mechanische eigenschappen.

Platohout Vuren is geschikt voor diverse toepassingen zoals traditionele en open gevelbekleding, bergingen, schuttingen en vlonders.
Plato Fraké

Plato HOUT Fraké

Fraké is een snelgroeiende houtsoort, afkomstig uit verantwoord beheerde FSC bossen in West-Afrika. Het foutvrije houtoppervlak heeft een mooie vlamachtige tekening die door het Plato proces geaccentueerd wordt.

Platohout Fraké beschikt over een hoge duurzaamheid voor geveltoepassingen en kan prima onbehandeld worden toegepast. Het houtoppervlak zal in de loop der tijd op een egale wijze vergrijzen. Door het houtoppervlak met een gangbaar verfsysteem af te werken kan het natuurlijk ook van een mooie kleur voorzien worden.
Red cedar

Red cedar

Red Cedar is een van de meest geschikte houtsoorten voor gevelbekleding. Het is zeer duurzaam, zeer stabiel (strak / recht) en uitstekend te schilderen en/of te lakken.

Door het lage gewicht is het ook nog eens makkelijk te verwerken. Maar dat lage gewicht betekent ook dat het geen supersterke houtsoort is: het is zelfs een beetje bros en vrij zacht. Geen probleem als het hoog aan de geven zit, maar wel als het wordt toegepast op plaatsen waar fietsen tegenaan gesmeten worden: het zou dan kunnen beschadigen.

Voor vragen over levering en montage van houten gevels kunt u altijd contact opnemen met VDP projecten BV.

Alucobond
Eternit
Favemanc
FibreCem
Kingspan
Lankhorst
Mosa
NBK Terracotta
Plastica
Plato
Rockpanel
SVK
Trespa
Werzalit