FibreCem

LASUR

Een op kleur gebrachte vezelcementplaat met een glad oppervlakte structuur. De watergedragen, semi transparante acrylaatdispersie wordt machinaal onder hoge temperatuur aangebracht op de zichtzijde van de basisplaat. De subtiele structuur van het doorschijnende materiaal, met de door haar natuurlijke grondstoffen verkregen levendige uitstraling is onderdeel van haar unieke materiaal- en kleureffecten.

Dikte: 6 mm en 8 mm
Afmeting: 3020 x 1270 mm (ongekantrecht), zaagmaten
Er kan gekozen worden uit 20 kleuren.

TRANSPARENT

Een transparant gecoate vezelcementplaat met een glad oppervlakte structuur. Door het volledig doorschijnende karakter van de coating behoudt de vezelcementplaat zijn natuurlijke uitstraling.

Dikte: 6 mm, 8 mm en 12 mm
Afmeting: 3020 x 1270 mm (ongekantrecht), zaagmaten
Er kan gekozen worden uit 12 kleuren.

SAND

Een semi-transparant gecoate vezelcementplaat met een gezandstraald oppervlak. Het genuanceerde gezandstraalde plaatoppervlak gecombineerd met de semi-doorschijnende coating zorgen voor een levendig resultaat waarbij het natuurlijke karakter van vezelcement een nieuwe dimensie krijgt.

Dikte: 8 mm
Afmeting: 2400/2900 x 1100 mm (gekantrecht)
Er kan gekozen worden uit 9 kleuren.

GLATT

Een op kleur gebrachte vezelcementplaat met een gladde oppervlakte structuur.

Dikte: 6 mm en 8 mm
Afmeting: 3020 x 1270 mm (ongekantrecht), zaagmaten
Er kan gekozen worden uit 40 standaard kleuren. Vanaf 100 m2 plaatmateriaal zijn projectkleuren mogelijk.

KRISTALLIN

Een op kleur gebrachte vezelcementplaat met een korrelig oppervlakte structuur.

Dikte: 6 mm en 8 mm
Afmeting: 3020 x 1270 mm (ongekantrecht), zaagmaten
Er kan gekozen worden uit 20 kleuren. Vanaf 250 m2 plaatmateriaal zijn projectkleuren mogelijk.

Basisplaat

De hierboven besproken verschillende coatingen worden aangebracht op een grijze (Greycolour), rode of zwarte (Fullcolour) door en door gekleurde basisplaat. Deze keuze biedt u de mogelijkheid de kleur van de randen bijpassend te krijgen aan dat van de zichtzijde of juist contrasterend.
De achterzijde is voorzien van een transparante dampdichte watergedragen coating. Hiermee wordt de Fullcolour/Greycolour aan de achterzijde beschermd tegen vochtindringing en voorkomt men kromtrekken (door éénzijdig aanbrengen van de coating, etc.).

Bevestiging

De panelen kunnen op onderstaande wijze worden bevestigd:
 • Zichtbaar (mechanisch): bevestiging door middel van schroeven of popnagels
 • Onzichtbaar (mechanisch): bevestiging door middel van een systeem waarbij in de achterzijde van de 8 mm dikke vezelcementplaat een anker wordt aangebracht om de plaat hiermee aan de gevel op te hangen m.b.v. plaathaken.
 • Onzichtbaar (verlijmen): bevestiging door middel van verlijmen.
 • Toepassing

  Fullcolour/Greycolour vezelcementaneel is toe te passen als gevelbekleding, plafondbekleding, zijwang voor dakkapellen, dakoverstekken, boeien, etc.

  De vezelcementplaat laat zich eenvoudig bewerken waarbij opgemerkt dient te worden dat gezaagde kanten en boorgaten nabehandeld dienen te worden met LUKO.

  Voor vragen over levering en montage van FibreCem vezelcement panelen kunt u altijd contact opnemen met VDP projecten BV.

  Alucobond
  Eternit
  Favemanc
  FibreCem
  Kingspan
  Lankhorst
  Mosa
  NBK Terracotta
  Plastica
  Plato
  Rockpanel
  SVK
  Trespa
  Werzalit