Etalbond

Etalbond composiet panelen

Etalbond is een aluminium composiet paneel. Het is opgebouwd uit twee lagen aluminium, aan de zichtzijde voorzien van de gewenste oppervlakte-behandeling. Tussen de lagen aluminium zit een kern van 3 mm polyethyleen, een uitermate duurzaam kunststof.

Door de gelamineerde opbouw, ontstaat een bijzonder vlak paneel met hoge sterkte eigenschappen. Het is gemakkelijk te bewerken, zeer maatvast en duurzaam. Daarbij is het lichter dan vergelijkbaar massief plaatmateriaal.
Etalbond

Vorm

Het aluminium composiet paneel kan gezet worden nadat aan de rugzijde een speciale groef gefreesd is. De hoek is afhankelijk van de vorm van de groef. Maar ook walsen en buigen behoort tot de mogelijkheden. Bij omgezette kanten, is het door het ontbreken van materiaalspanning, extreem recht.

Perforaties zijn mogelijk door in het paneel de gewenste uitsparing te frezen of te stansen. Bij frezen zijn beide randen van het materiaal scherp, bij stansen ontstaat aan de perforatieingangszijde een lichte afronding.
Op Aluminium composiet paneel krijgt u 10 jaar volledige garantie voor zowel de technische als de esthetische eigenschappen. Optioneel is het mogelijk een verzekerde projectgarantie af te sluiten.

Voor vragen over levering en montage van Etalbond aluminium panelen kunt u altijd contact opnemen met VDP projecten BV.

Alucobond
Eternit
Favemanc
FibreCem
Kingspan
Lankhorst
Mosa
NBK Terracotta
Plastica
Plato
Rockpanel
SVK
Trespa
Werzalit